Quintet DVH 1196

SPRINGHINGST MED EKSTRAORDINÆR KAPACITET OG SMIDIGHED

FØDT I TYSKLAND 2012

KÅRET I HANNOVER OG PRÆMIEHINGST I DANSK VARMBLOD
KÅRET I SVENSK VARMBLOD 2017

168 CM

MØRKEBRUN

Quintet blev med stor omhu udsøgt ved hannoveranerkåringen i Verden i 2014. I foråret 2015 blev den spektakulære hingst kåret som præmiehingst i Dansk Varmblod med 2 x 9 for springning samt 9 i helhed. Quintet viste stor ridelighed og samarbejdsvilje ved 10-dages testen på Vilhelmsborg.

Idet Quintet har tysk herkomst, blev han fremstillet til 70-dages test i Schlieckau med en samlet score på 8,5 i springdelen. Ved Dansk Ride Forbunds 4-års championat i springning var han placeret i finalen.

Vi er meget tilfredse med at have ham i hingstestalden, hvor han blodmæssigt passer fint ind i den skandinaviske avl via sin afstamning. Netop afstamningen, som rummer både det bedste franske og tyske springblod, gør hingsten topaktuel. Quintets far, Quintender, er to gange finalist ved Bundeschampionatet og vinder af 150 cm-klasser med stor overlegenhed. Hingsten er nu solgt som beskeler til en irsk springstald. Morfaderen Stakkato var vinder af Bundeschampionatet 1998 med den hidtil højeste score og udnævnt til Årets hingst i Hannover i 2007. Stakkato ligger helt i top på indekslisten i Tyskland, og blodet er meget efterspurgt blandt ryttere. Holstenerhingsten Contender findes både på mor- og farsiden hos Quintet. Contenders afkom har vundet 5,4 mio. euro totalt, og han er en af de ledende holstenerhingste med evnen til at nedarve både spring- og dressurevner.

Både mor og mormor til Quintet er statspræmiehopper og optaget i springhesteprogrammet i Hannover. Moderen So Nice P aflagde en hel fantastisk brugsprøve med 9 for manerer og 10 i kapacitet. So Nice P har på seks avlssæsoner fået fem føl, hvoraf endnu en søn efter Calido I også er kåret i Svensk Varmblod i 2017 og stammen har utallige afkom i sporten også i S-klasser, fx Catch Me If You Can, Sting P, Severino, Pablos Pleasure og Coldway Bold i springning, og faktisk også flere dressurheste såsom Salt Lake og Elvis VA, som gik på det tyske landshold under Nadine Capellmann. Desuden er der flere kårede hingste fra samme stamme, bl.a. Curo e. Cordano.

En meget korrekt unghingst ud af en meget gennemavlet og frugtbar hoppestamme.


Konstateret fri for OCD, Røntgengruppe 1

FAR:
QUINTENDER
QUINAR QUIDAM DE REVEL
ADELE
KLARA I CONTENDER
B-ESTELLE
MOR:
SO NICE P
STAKKATO SPARTAN
PIA
CRISSIE CONTENDER
GIRONDEAUX

Bedækningspris:
1. rate 3.000 kr. + moms
2. rate 3.000 kr. + moms
Euro: 800