• DK
  • GB

Glædelig Jul og Godt Nytår 2014

Selv om vi i år har haft et fantastisk efterår, med græs som faktisk stadig giver unghestene en del af deres foderration, så mærker vi dog at vinteren banker på med nattefrost og kortere dage.
I landbruget, som vi stadig føler os en del af, er det økonomisk hårde tider, og vi føler os privilegerede, idet vi i hestebranchen mærker, at handlen og omsætningen er stigende.

På hingstestationen mærker vi en lille stigning i antallet af bedækninger. På Flyinge, hvor vi er en del af P S Flyinge and partners, har vi en stigning på hele 20 % i antallet af bedækninger. Eksporten af heste er også mere livlig, om end det ikke når aktiviteten i 2007- 2008.
I hingste stalden er det nu de unge hingste som tegner billedet, selv om Crelido ”still is going strong”. De l `Or har vist sig at avle meget stabilt, med super udtryk og smidighed hos sine afkom . Tailormade Attention er tildelt en fantastisk følbeskrivelse, og viser i december de første unghingste til forbesigtigelse. Tailormade Temptation, som vi heldigvis igen i sæson 2014, havde på station, har igen gået sin sejrsgang ved eliteskuet og diverse championater – en fantastisk beskeler.
De unge springhingste Sandros Adel og Cantolar, har vi valgt at forlænge deres avlsgodkendelser via sport, og de viser begge super fine føl både i Tyskland, Sverige og herhjemme. Zodiac blev i Herning 2014 færdigkåret med medalje. Vi glæder os til i stævne året 2015, at vise hans kvaliteter.
Her i efteråret sendte vi hele 3 hingste til afprøvning i Schliekau , de tre hingste er Complete, Freestyle og Dice. De bestod alle prøven med bravour, og kan hermed færdigkåres i Dansk Varmblod, Complete afsluttede endog med 9,3 p i springning og vandt hermed prøven i springning. Ved hannoveraner kåringen indkøbte vi Quintet e. Quintender / Stakkato / Contender en særdeles spændende unghingst, som vi glæder os til at vise for avlsforbund og avlere.
Frisco Spudalshøj aflagde i efteråret materialeprøve og blev nr. 2 og kan hermed færdigkåres.
Vores lille ponystjerne Fredbos Garmin præsterede igen i år, at levere højeste score ved ponychampionatet. Trav 8,5 – skridt 8,5 – galop 9,5 – ridelighed 8,5 – kapacitet 9,0.

På de internationale baner har Alexandra Andresen på bedste vis redet Belamour fra sejr til sejr og vandt ved EM sølv for juniorer. Tailormade rytteren Søren Pedersen har igen i år haft utallige sejre og er uden tvivl den mest markante danske springrytter i 2014.

Desværre blev 2014 også året hvor vi solgte hingsten ” Nimble ” til verdens mest vindende springrytter Scott Brash, det er med både vemod , men også en del stolthed, at vi sælger en sådan kvalitetshest, som er godt uddannet af Stein Endresen. Stein har heldigvis flere af vores heste undervejs i uddannelsen bla. Lucky Punch og Cassilero.
Uddannelses stalden på Katrinelund har vist stabile resultater hele sæsonen og ved championatsfinalerne i Odense, havde vi hele 3 med til slut, nemlig Svalegårds Terra , Dresscode og Die Nikita godt redet af Mette Svarre Ehlers og Lars Bækgård.
I det forløbne år er vi blevet modtaget meget positivt i både ind og udland når vi er kommet rundt, det glæder os meget.
Alle på Katrinelund ønsker hermed avlere, ryttere og samarbejdspartnere en rigtig glædelig Jul og et godt Nytår.

Ib Kirk.

FIND OGSÅ HER PÅ SIDEN BEDÆKNINGSBETINGELSER AFKOMSFORMIDLING

Forbesigtigelserne veloverstået med flotte resultater

De to forbesigtigelser har leveret spændende hingsteaspiranter til Herning

Glædelig Jul og Godt Nytår

Endnu et år er snart gået og vi tager et lille tilbageblik

Flotte stævneresultater landet over

Weekenden har budt på mange flotte resultater fra afkom efter vore hingste landet over