< tilbage 22-03-2015 - 20:00

Succes i Ringsted

Veloplagte hingste og ryttere brillerede ved Hingsteshowet

Katrinelund afholdt for 4. gang Hingsteshow på Sjælland for at imødekomme de sjællandske avlere. Det var et hingsteshow med stor succes og et fantastisk publikum, som nød de veloplagte hingste og ryttere der fremviste deres store kvaliteter.

Ib åbnede ballet med ”The Grand Old Man” – Crelido  – de lavede et flot dressurprogram med både serie changementer, øgning og Pirouetter. Han blev efterfulgt af de to unge springhingste – Quintet og Diablo, som viste deres overlegne kapacitet og smidighed. Næst efter fik vi et herligt gensyn med Salut Halsnæs e. Temptation / De Noir ved hånd og løs – en dejlig hingst med udtryk og smidighed. Han blev efterfulgt af hans herlige far – Temptation, som viste sin fantastiske trav ved hånd.

Zodiac indtog herefter arenaen med Mette Svare Ehlers i sadlen. Han leverede dagens bedste præstation, hvor han tydeligt nød at vise sig frem. Dette kom til udtryk i en kraftfuld trav med god knæ- og hase aktion samt en galop der ikke har set sin lige – med stor op-ad-bakke tendens. Han skridtede afbalanceret og taktfast inden han blev hjulpet ud af publikum med en stor klapsalve.

Så kom de unge hingste igen på banen denne gang i form af Spartacus – en fantastisk spændende hingst, som optrådte som en majestæt på banen. Velafbalanceret og smidig viste den sig i alle tre gangarter såvel ved hånd som løs. Den næste hingst – Katrinelund Tin Tin er en dejlig udtryksfuld hingst af allerbedste type.  Han blev vist for hånd samt løs, hvor han præsenterede sin tre dejlige gangarter. Det var dejligt at se hvor kraftfuldt den bevæger sig – selv efter Herning samt veloverstået 10 dags test.  

Salut Halsnæs kom derefter ind med Anna Bigum i sadlen. Salut viste stor ridelighed og smidighed i alle tre gangarter, hvor især skridten og galoppen er i særklasse.  Så blev det tid til de lidt mindre nemlig sportsponyhingsten Garmin. Han blev fremvist af Fredrikke Bjerkåsholmen. Den flotte ekvipage fik på bedste maner fremvist Garmin tre fantastiske gangarter – sjældent ser man en pony bevæge sig med så stor, rummelig op-ad-bakke tendens.

Sandro’s Adel og Mette Svare Ehlers stod for flot springning under rytter, hvor han viste høj kapacitet i overlegen stil. I oldenborg regi kom Frisco og Jesper Nielsen, som viste stor ridelighed. En dejlig 5 års hingst med super temperament og en hingst som er særdeles øvelsesstærk, sin alder taget i betragtning. Han blev efterfulgt af Spartacus, som blev fremvist af Anna Bigum. En dejlig letridelig hingst med super temperament. Hingsten bevæger sig rummelig og velafbalanceret trods den korte tid under rytter. Ballet blev afsluttet af den billedskønne Freestyle med Mette Svare Ehlers. Parret viste sig oplagt og lavede en flot præstation, hvor hingsten begynder at bevæge sig kraftfuld pga. mere uddannelse.  En hingst som tydeligt nyder rampelyset.

 

Katrinelund vil gerne sige stor tak til de ca. 300 fremmødte publikummer, Team Cabe og de trofaste hjælpere med Lars Melgaard, som primusmotor.  Også tak til ryttere og hjælpere fra Katrinelund. Vi håber at vende tilbage til næste år!

 

<