Vigtig INFO - Falske Rygter

D. 7. maj 2009

Vi må med beklagelse konstatere at et falsk rygte om virusabort på Katrinelund er i omløb.
Årsagen til rygtet må være, at vi i efteråret 2008 konstaterede slingerhed hos to ungheste og fik netop straks mistanke om virusabort. Vi lukkede straks stalden i samråd med Dyrlæge Peter Dyhrberg og udtog blodprøver. På anbefaling af veterinær Hans Schougaard vaccinerede vi hele besætningen. Denne gennemgribende vaccination viste sig dog at være unødvendig, idet blodprøverne ikke påvist nogen form for virus. For den faglige korrektheds skyld blev der efter foreskrevne tidsinterval igen udtaget prøver, som heldigvis viste samme resultat og stalden blev derpå åbnet.

Vi har tidligere i foråret mistet et føl i fødsel. Men dyrlægeundersøgelser påviste ingen tegn på virusabort. Føllet overlevede ikke pga. en hård fødsel. Katrinelund har i løbet af foråret taget imod adskillige føl. Hvilket også bevidner, at der ikke er tale om virusabort.

14. april 2009 blev den sidste af de føromtalte heste med slingerhed slagtet, idet den ikke var i bedring. Der er således ikke tale om nogen form for virusabort.

Vi håber herved belyst af disse facts at have stoppet disse rygtedannelser således, at man trygt kan bringe sine hopper til Katrinelund.