Optakt til Herning var en stor succes

D. 25. februar 2009

Igen havde man mulighed for at opleve et fantastisk arrangement imellem region 6 og Katrinelund og det benyttede mange sig af. 75 mennesker mødte op til denne aften og de kunne tage hjem med en større forståelse om hestens gangarter og hvorledes man bedømte disse.

Birthe Lyder og Poul Graugaard var denne aften inviteret til at give en indsigt i hvad de ser i gangarterne. Birthe har i tidernes løb bedømt mange dressurklasser og kåringer og Poul Graugaard er jo kendt for en aktiv karriere indenfor bedømmelser til kåringer, skuer mm. i flere år – hvem kunne være bedre til at give denne indsigt! De formåede at give en god og præcis beskrivelse af hvordan de ønskede gangarter skulle se ud samtidig med at de aktivt brugte de fremviste heste til at beskrive muligheder og mangler.

Første blev 4 heste (3-5 år) på skift lukket løs i hallen, hvor de kommenterede hvad de så og hvordan de til bedømmelserne forholdte sig til det man havde set. Derefter kom 4 fire hest under rytter, hvor Birthe og Poul på fænomenalvis beskrev netop hvordan hestene forandrede sig under rytter i forhold til løs. Hvad de kunne ønske af hestene under rytter og hvilke positive sider man fik frem når hesten blev redet. Afslutningsvis blev Weltjunge brugte for at demonstrere en lidt ældre ridehest i de højere klasser og hvad det krævede af gangarterne at skulle kunne udføre de forskellige øvelser.

Efter de flotte demonstrationer blev der budt på kaffe og kage samt god samvær og hygge.

Katrinelund vil hermed gerne sende en stor tak til Birthe og Poul for den store indsigt i deres viden. Derudover vil vi gerne sige tak til de mange fremmødte – det var skønt at se så mange og vi håber at se jer til vores fremtidige arrangementer.