Kursusdag om unghesten - en oplevelsesrig dag

D. 4. september 2011

<b>De hårdarbejdende og flittige medarbejdere</b>
De hårdarbejdende og flittige medarbejdere

Lørdag d. 3. september afholdt region 6, Dansk Varmblod og Katrinelund kursus omkring uddannelse af unghesten. Godt tyve havde tilmeldt sig dagen og alle udtrykte ved dagens slut at det havde været en særdeles lærerig dag.
Efter en kop kaffe og brød ved kursusstart blev der fremvist to ungheste i longe, hvor Ib og hans medhjælper demonstrerede hvilke indspændinger man brugte i opstartsfasen og hvordan man startede de helt rå heste op. Dernæst gik man over i springafdelingen, som startede med løsspringning af fire ungheste i alderen 3 til 5 år og dernæst blev der fremvist tre heste under rytter. Hvor den første var en 3 års hingst, som forventes indsynet til 35-dags test – denne blev vist over enkelt spring. Dernæst kom en 4 års hingst som har opnået kåring i Dansk Varmblod og er godt i gang med sin uddannelse til springhest. Denne blev vist både over enkelt spring men også i en lille serie, hvilket den 5 års hoppe også blev dog i lidt større højde. Dermed kunne man se hvorledes de enkelt årgange var i sin uddannelse og hvordan man indlærer dem i springningens kunst både med serie springning men også ved hjælp af gymnastikspringning mm.
Efter en omgang springning var det tid til en middagspause med godt mad og hyggelig diskussion omkring det man netop havde set og oplevet. Efter middag var det tid til dressurafdelingen. Her lagde man ud i hallen med to ungheste som kun var redet i 3 – 5 gange. Dernæst blev der udendørs på banen fremvist en kåret 3 års hingst samt en fire års vallak som var knap så meget redet, hvor Ib fortalte om hvad man gør for at give unghesten balance og styrke til det videre arbejde. Derefter kom der to fire års heste på banen som var lidt længere i uddannelse bla. er den ene udtaget til mellemrunden og derfor opnået en del styrke og balance i forhold til den tidligere fire års der var knap så meget redet. Afslutningsvis blev der fremvist en 5 års klar til de små La klasser samt en 6 års der er godt på vej i de store La klasser og påbegyndt M-øvelser.

Alle kursusdeltager udtrykte at de tog hjem med større viden og nogle nok også med en anden vinkel end den de tidligere har benyttet sig af. De var også særdeles positive overfor at det hele netop ikke virkede fuldstændig perfekt og man fik set lidt til hvordan nogle af hverdagens problemstillinger bliver løst.

Katrinelund vil gerne sige en stor tak til såvel region 6 som kursusdeltagere for en særdeles god og lærerig dag – vi har også fået lidt nye input med i bagagen.