< tilbage 11-03-2017 - 21:03

Hingstekårings lørdag med frasortering

Lørdag bød på mange spændende ting.

Lørdag morgen lagde ud med longering af de unge dressurhingste og her var Bon Royal først i ringen. Han leverede en flot præsentation. Han blev efterfulgt at den skønne, udtryksfulde Katrinelund Ferrari, som viste stor smidighed og arbejdsvilje i longearbejdet. Afslutningsvis var det Salieri, som var cool og arbejdede flot i longe.

 

Efter overstået longering var det tid for frasortering og her startede springhingstene. Svalegårds Gold Crelido e. Crelido (opdr. og ejet af Lars Krabbe) opnåede videre adgang ligesom den velspringende 4 års hingst Casall SEM e. Cabachon (opdr. af Esben Pedersen og i dag ejet af Katrinelund). Derefter kom turen til dressurhingstene og her gik Katrinelund Ferrari videre i kåringsforløbet. Vi glæder os til at vise dem igen i morgen til karakteristik og senere indsyning til 10-dags test.

 

Næste punkt på dagen var en præsentationsklasse for springhingstene, Her lagde Bjarne Mark og Quintet ud med at vise flot springning, hvor Johnny Hansen kommenterede hans store kvaliteter for springningen - dette fortsatte han med da Bjarne næst efter fremviste Complete, der leverede nogle flotte spring med højkvalitet. Det hele blev afsluttet med Stein Endresen og Cantolar, som viste store kvaliteter indenfor den lidt sværere springning.

 

Dagen bød ligeledes på en præsentationsklasse for dressurhingstene og her var Zodiac og Cabrina Z. Geio første ekvipage på banen. Bjarne Nielsen roste hingsten for dens kvaliteter og fine fremvisning. Til start var også Hesselhøj Donkey Boy og Jan Christensen. Bjarne roste hingsten for sin super fine bevægelsesmønster og ridelighed samt at hingsten var særdeles veluddannet af hans alder.

 

Eftermiddagen blev afsluttet med auktionen, hvor Salieri måtte skifter ejer - vi glæder os til at følge ham i fremtiden og ønsker held og lykke til den nye ejer med ham.

 

Unicorn's Royalisto e. Royal Z II og Bjarne Mark gentog fredagens succes og vandt lørdag aftens gallashow i springning (1.40 cm). Super flot præstation.

 

I morgen vil der blive mulighed for at se Gold Crelido, Casall SEM og ikke mindste Katrinelund Ferrari præsenteret ved hånd og forhåbentlig i præmieringen senere - men vi må vente til i morgen med at få spændingen udløst. Afslutningsvis skal hingstene indsynes til 10-dags test.

 

Vi ses forhåbentlig i Hal M i morgen, hvor vi vil være at finde på standen hele dagen - så kom endelig forbi til en snak om hingstevalg mm. Det vil også være muligt at møde Højgaard Hestepraksis, Mors på standen.

 

Se et tilbageblik på lørdag HER

< Tilbage