<

Katrinelunds Åbent hus01-05-2018 - 07:32

Vellykket,vådt og vældig hyggeligt

I år har vi fået gæsteskribent Per Torp til at skrive om årets Åbent hus set gennem hans øjne :

 

”Foråret er kommet til Mors.

 

Det årlige tegn på, at foråret er kommet til Mors, er Åbent hus på Katrinelund.

Man kunne næsten skrive at gæsterne ca.1500 kom fra alle verdenshjørner – det lignede sprogmæssigt en babylonsk forvirring fra portugisk til vendelbomål – gæster i busser fra Sverige, hingste bragt ind fra Norge, Sverige og Tyskland – alt sammen for at tilbringe nogle festlige timer sammen med Ib Kirk og hans fremragende stab af hjælpere på Katrinelund.

 

Solen skinner altid på Katrinelund til Åbent hus – i de 14 år jeg har været med, har det blæst og været overskyet men aldrig regnvejr – det var der til gengæld i år, i passende mængde ,som det siges ...byggen og de andre afgrøder fik hvad de manglede af vand, vi andre blev lidt våde.

 

Regn eller ej, det var som solen skinnede hver gang en veltrimmet hingst gjorde sin entre. Det kunne faktisk ikke blive bedre, et godt tegn, er de ryttere der rider. Smiler de, har de overskud, så forplantes det til hesten, som så igen viser sig fra sin bedste side – jeg har aldrig set rytterne smile så meget.

Jeg vil ikke fremhæve nogle af hingstene, og så alligevel først de lidt ældre – jeg får kuldegysninger af fryd og glæde, når jeg ser 22-årige Crelido springe over spring på 160 cm uden at anstrenge sig – det er lige før jeg vil sige han bliver bedre med alderen. Efter Crelido så man de unge hingste Casall Sem og Svalegårds Crelido, godt på vej i deres uddannelse og absolut fremtidens hingste på springbanerne. Fra Stall Bergan i Norge havde Ib Kirk hentet sine 2 hingste, Sandro’s Adel og Cantolar, hjem for at vi kunne se dem i aktion, de kom direkte fra de store baner i Sydeuropa, hvor de har konkurreret i Grand Prix-klasser henover vinteren med succes og det var et fantastisk syn, at se dem let og elegant forcere springene op til 160cm.

 

Nu skal dressurhestene jo ikke glemmes. De to lidt ældre hingste Zodiac og Freestyle, viste med al tydelighed, at de er på rette spor i deres uddannelse. Hesselhøj Donkey Boy var selvfølgelig også præsenteret, han viste med sin formåen og evner, klart hvorfor han ikke bare er Danmarks bedste, men også en af verdens bedste heste i sin årgang.

De unge dressur hingste;  her så vi Katrinelunds Ferrari, en meget spændende hingst, som er i rivende udvikling, han har ligeledes i år sin første følårgang, og de føl jeg har set til dato, ser meget lovende ud. Den anden meget unge hingst er den nykårede hingst i Dansk Varmblod: Olympus (opkaldt efter et bjerg i Grækenland, en vulkan på Mars eller et kameramærke), jeg personligt kalder ham Don Olympus. Don er betegnelsen for en stor leder i Italien, som alle viser respekt. Olympus har det hele, et fantastisk sind, ridelighed og ikke mindst nogle helt fremragende gangarter – rigtig godt set af Ib Kirk at få ham til Katrinelund, jeg glæder mig til at følge hans udvikling.

 

Fra Tyskland med næsten 7 timers transport og besværligheder ved grænsen kom Clemens von Merveldt  med sin verdenskendte hingst Floriscount. Skal Floriscount præsenteres mere udførligt, skal jeg bruge spaltepladsen på hele websitet , så fremragende en hingst er han.

Det er et vaske ægte scoop, at Ib Kirk har fået Foriscount til rådighed for de danske avlere via Katrinelun.

Efter at have stået i regnvejret omdannede Ib Kirk og hans stab den lille ridehal til Mors’s (Danmarks) største pølsebod for et par timer, alle gæsterne blev beværtet med pølser, øl, sodavand og kaffe med mere inden de drog hjem igen "

 

 

Tak til Per Torp og Katrinelund er utrolige glade for den store opbakning vore avlere og gæster viser os - en stor tak til jer og også en stor tak til alle frivillige hjælpere og ansatte for den store indsats op til og ved Åbent hus.

Der skal også lyde et kæmpe stort tak til vore avlere for fremstilling af dejlige føl.

 

Avlerhædring Katrinelund 2018

 

”Flotte resultater med Laura J Rasmussen – senest Hattrick i Wien marts 2018,vundet JuniorFreestyle,Team og Indviduelt"

Åtoftens Dornier e.De Noir / m. Åtoftens Celenia / mf.Rambo,

Opdrætter Willy Hansen

 

”Nr.2 Katrinelund’s Springchampionat – redet af Rikke Hastrup”

Cliffhanger e.Cabachon / m.Tia / mf.Quite-L

Opdrætter Stutteri Sorgenfri v/ Steffen Sunesen

 

”Nr.3 Unghestechampionatet - redet af Joakim Thomsen”

Atterupgaards Delorean e.Bon Bravour /m. Atterupgaards Dallara /mf.Sandro Hit

Opdrætter Atterupgaard

 

”Årets Springbetonede hoppeføl 2017 ”

Grazia e.Grim St Clair / m.Louisiana Sem /mf. Cajus

samt

 

“Kåret Hingst “

Syvhøjgårds Balouis e.Balou du Rouet / m.Louisiana Sem / mf.Cajus

Opdrætter Lisbeth B Andersen  (Charleen som blev vist  er efter samme mor som ovennævnte)

 

”Bronzemedalje hoppe”

Alisia e.Tailormade Attention / m.Santana Hit / mf. Sandro Hit

Opdrætter Inga og Lønstrup Christiansen

 

 

”Flotte resultater i Para Dressur Grad IV med Camilla D.F.Christensen, bl.a. Dobbelt Nordisk Mester ved NM Ålborg 2014 og 2015 .Nr. 5 ved EM i 2015.Vinder af stævnet i Qatar 2016 og reserve til PL. Vinder af stævnet i Belgien 2017.DM Guld 2017. Sejr på landsplan 2017.Med på A-landsholdet og udtaget til Nordisk i Kristianssand Norge d.9-13 maj 2018. – har aldrig startet et stævne uden at være i top 5”

Østergårdens Deleight e.De Noir / m.Østergaardens Natacia / mf.Weinberg

Moderen har lavet 12 afkom

Opdrætter Margit Sørensen

 

 

”Årets Dressurbetonede hingsteføl”

Svalegårds Hot Boy e.Hesselhøj Donkey Boy / m.Svalegårds Hottie / mf.BH Hotline

Moderen UVM deltager

Moderens første afkom e.Zalabasta – udtaget til Eliteskuet

Opdrætter Stutteri Svalegård v/ Else-Marie og Jens Chr.Krabbe

 

Foto : AA Foto 

 

 <